Poetsen met een beugel

Als je een beugel hebt is het erg belangrijk om een goede mondhygiëne te hebben. Je moet er meer aandacht aan besteden want er kan veel plaque en etensresten rondom de beugel gaan zitten. Het is belangrijk om een tandenborstel met een kleine borstelkop te gebruiken, dan kun je overal goed bij. Het beste is om met een rechte tandenborstel (soft) te beginnen. Als je tanden moeilijk schoon te maken zijn kun je naar een medium tandenborstel gaan.

Harde tandenborstels kunnen op termijn je tandvlees flink beschadigen. Door te hard te poetsen trekt het tandvlees zich terug en de tandhals komt tevoorschijn. Wat je dan als eerste ziet is dat het tandvlees geen mooie ronde vorm heeft bij de overgang van de tand of kies naar tandvlees, maar een V-vorm. De tandhals (tandbeen) wordt dan gevoelig met poetsen. Er zit namelijk geen glazuur op de tandhalzen dat normaal de tanden beschermd. Cariës en infecties hebben dan ook meer kans.

Ook erg belangrijk is het om op tijd een nieuwe borstel te kopen. Als de haren van de tandenborstel niet recht op meer staan, is het tijd om een nieuwe tandenborstel te kopen. Verder hoef je niet bang te zijn dat je de brackets/slotjes los poetst, dit gebeurt alleen als je op harde dingen bijt.
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=-8HRugb8hMc&NR=1 Brushing with Braces
http://www.youtube.com/watch?v=TlFMFdnaqBs&feature=relatedragerjes